Ako tražite zamenu za AutoCAD koja može da se nosi sa zadacima 2D i 3D dizajna, nacrta i modeliranja? AutoCAD je najpopularniji i najčešće korišćeni CAD softver na svetu. Međutim, AutoCAD nije jedina dostupna opcija i možda nije najbolja za vaše potrebe i budžet. U ovom članku ćemo vam predstaviti GstarCAD, moćnu i pristupačnu zamenu za AutoCAD koja nudi 100% kompatibilnost sa AutoCAD datotekama i komandama, kao i mnoge dodatne funkcije i prednosti.

Najbolja zamena za AutoCAD je GstarCAD

Šta je GstarCAD?

GstarCAD je CAD softver koji je razvio Gstarsoft, koji pruža CAD rešenja od 1992. GstarCAD je zamena za AutoCAD, zasnovan na DVG formatu datoteke, koji je izvorni format datoteke AutoCAD-a i drugih CAD programa. To znači da možete otvarati, uređivati i čuvati DVG datoteke u GstarCAD-u bez ikakvih problema sa konverzijom, uvozom ili izvozom. Takođe možete da razmenjujete DVG datoteke sa drugim CAD korisnicima koji koriste AutoCAD ili drugi kompatibilni softver.

GstarCAD ima korisnički interfejs koji je veoma sličan AutoCAD-u, tako da ne morate da trošite mnogo vremena na učenje novog programa. Možete koristiti iste komande, menije, trake sa alatkama, prečice i ikone koje su vam poznate u AutoCAD-u. Takođe možete prilagoditi interfejs tako da odgovara vašim preferencama i toku rada.

Ova zamena za AutoCAD nudi 3 verzije: standardnu, profesionalnu i mehaničku. Standardna verzija pokriva sve osnovne funkcije za 2D dizajn i izradu nacrta, dok profesionalna verzija dodaje naprednije funkcije za 3D modeliranje i renderovanje, kao i neke module specifične za industriju za mehaničko, električno i arhitektonsko projektovanje.

Koje su prednosti GstarCAD u odnosu na AutoCAD?

Jedna od glavnih prednosti ove zamene za AutoCAD je cena. GstarCAD nudi trajnu licencu koju možete kupiti jednom i koristiti zauvek, bez ikakve godišnje pretplate ili naknade za iznajmljivanje. Takođe možete birati između samostalne ili mrežne licence, u zavisnosti od toga koliko korisnika imate. Cena GstarCAD-a je mnogo niža od AutoCAD-a, što vam dugoročno može uštedeti mnogo novca.

Još jedna prednost GstarCAD-a u odnosu na AutoCAD su performanse. GstarCAD je brži i stabilniji od AutoCAD-a, posebno kada se radi o velikim i složenim crtežima. GstarCAD takođe ima neke jedinstvene karakteristike koje AutoCAD nema, kao što su dinamički blokovi, lupa, ravni preseka i još mnogo toga. Ove funkcije vam mogu pomoći da poboljšate svoju produktivnost i kreativnost.

Treća prednost ove AutoCAD zamene je tehnička podrška. GstarCAD pruža odličnu tehničku podršku na lokalnim jezicima putem telefona i e-pošte. Takođe možete pristupiti onlajn resursima kao što su tutorijali, video snimci, forumi i blogovi da biste saznali više o GstarCAD-u i dobili savete i trikove od drugih korisnika. GstarCAD takođe objavljuje redovna ažuriranja i zakrpe za ispravljanje grešaka i poboljšanje funkcionalnosti.

Kako da počnete sa AutoCAD zamenom?

Ako želite da isprobate GstarCAD sami, možete preuzeti besplatnu probnu verziju od 30 dana sa veb lokacije: https://vvv.gstarcad.uk/. Takođe možete zatražiti ponudu ili kontaktirati njihove lokalne distributere za više informacija.

GstarCAD je kompatibilan sa Windows operativnim sistemima od Windows 7 do Windows 11. Možete ga lako instalirati na računar ili laptop i odmah početi da radite na svojim projektima.

GstarCAD je najbolja zamena za AutoCAD za svakoga kome je potreban pouzdan, brz i isplativ CAD softver koji može da se nosi sa svakim izazovom dizajna. Uz GstarCAD, možete uživati u svom dizajnerskom radu sa izvanrednim CAD softverom i rešenjem.

Kako se GstarCAD poredi sa drugim CAD softverom?

GstarCAD je najbolji softver za zamenu za AutoCAD koji se može dobro porediti sa drugim CAD softverom u pogledu karakteristika, kompatibilnosti, performansi i cene. Evo nekih od prednosti ove AutoCAD zamene:

  • Kompatibilnost: GstarCAD je zasnovan na DWG formatu datoteke, koji je izvorni format datoteke AutoCAD-a i drugih CAD programa. To znači da možete otvarati, uređivati i čuvati DVG datoteke u GstarCAD-u bez ikakvih problema sa konverzijom, uvozom ili izvozom. Takođe možete da razmenjujete DWG datoteke sa drugim CAD korisnicima koji koriste AutoCAD ili drugi kompatibilni softver.
  • Karakteristike: GstarCAD nudi 3 verzije: standardnu, profesionalnu i mehaničku. Standardna verzija pokriva sve osnovne funkcije za 2D dizajn i izradu nacrta, dok profesionalna verzija dodaje naprednije funkcije za 3D modeliranje i renderovanje, kao i neke module specifične za industriju za mehaničko, električno i arhitektonsko projektovanje. GstarCAD takođe ima neke jedinstvene karakteristike koje AutoCAD nema, kao što su dinamički blokovi, lupa, ravni preseka i još mnogo toga. GstarCAD Mechanical vam omogućava da koristite alate za posebne dimenzije, biblioteke dizajna i druge komande za mroe efikasan radni tok.
  • Performanse: GstarCAD je brži i stabilniji od AutoCAD-a, posebno kada se radi o velikim i složenim crtežima. GstarCAD takođe ima korisnički interfejs koji je veoma sličan AutoCAD-u, tako da ne morate da trošite mnogo vremena na učenje novog programa. Možete koristiti iste komande, menije, trake sa alatkama, prečice i ikone koje su vam poznate u AutoCAD-u. Takođe možete prilagoditi interfejs tako da odgovara vašim željama i radu.
  • Cena: GstarCAD nudi trajnu licencu koju možete kupiti jednom i koristiti zauvek, bez ikakve godišnje pretplate ili naknade za iznajmljivanje. Takođe možete birati između samostalne ili mrežne licence, u zavisnosti od toga koliko korisnika imate.

Isprobajte ovu zamenu za AutoCAD!

Kao što vidite, GstarCAD je odlična alternativa i zamena za AutoCAD koja može zadovoljiti vaše CAD potrebe i očekivanja. Ako želite da isprobate GstarCAD sami, možete preuzeti besplatnu probnu verziju od 30 dana sa njihove zvanične veb stranice.

Takođe možete zatražiti ponudu ili kontaktirati lokalne distributere za više informacija.