Šta to znači: „Your AutoCAD license is not valid“?

Poruka: Your AutoCAD license is not validobično se pojavljuje kada postoji problem sa licenciranjem AutoCAD softvera. Ovo može biti zbog različitih razloga, a evo nekih uobičajenih uzroka:

 1. Istekla licenca: Možda ćete dobiti : Your AutoCAD license is not validako je vaša AutoCAD licenca istekla. Dakle, proverite datum isteka vaše licence i produžite je ako je potrebno.
 2. Netačne informacije o licenci: Uverite se da unosite tačne informacije o licenci, uključujući serijski broj i šifru proizvoda.
 3. Više instanci AutoCAD-a: Pokretanje AutoCAD-a na više mašina sa licencom za jednog korisnika istovremeno može izazvati probleme sa validacijom licence. Uverite se da ne prelazite dozvoljeni broj instalacija za vašu licencu.
 4. Sistemske promene: Značajne promene u hardverskoj ili softverskoj konfiguraciji vašeg računara mogu izazvati probleme sa validacijom licence.
 5. Oštećena datoteka licence: Datoteka licence potrebna za pokretanje AutoCAD-a može biti oštećena. Pokušajte da popravite ili zamenite datoteku licence povezanu sa vašom instalacijom AutoCAD-a.
 6. Ilegalna upotreba: Softver je možda piratski ili ilegalan, pazite da ne koristite „krekovani“ softver. Ovo je veoma opasno.

Ako imate problema sa licencom za AutoCAD i softver ste kupili legalno, preporučujemo da se obratite podršci Autodesk-a za pomoć. Oni vam mogu pomoći da rešite sve probleme sa licenciranjem i osiguraju da koristite softver u skladu sa njihovim uslovima.

Korišćenje neovlašćenog ili nelegalnog softvera ne samo da vas dovodi u opasnost od pravnih posledica, već i izlaže vaš računar potencijalnim bezbednosnim pretnjama.

Ključno je koristiti softver na odgovoran način, uz poštovanje prava intelektualne svojine programera i promovisanje bezbednog i etičkog digitalnog prostora.

Opasnosti korišćenja krekovanog AutoCAD-a

Korišćenje krekovanih/piratskih verzija AutoCAD-a ili bilo kog softvera predstavlja nekoliko rizika i opasnosti. Evo nekoliko razloga zašto krekovan AutoCAD može biti opasan:

 1. Pravne posledice: Korišćenje krekovanog softvera predstavlja kršenje ugovora o licenciranju softvera i zakona o intelektualnoj svojini. Ako vas uhvate, možete se suočiti sa pravnim postupcima, uključujući novčane kazne i kazne.
 2. Nema zvanične podrške: Krekovane verzije ne dolaze sa zvaničnom podrškom od dobavljača softvera. Ako naiđete na probleme ili greške, nećete moći da tražite pomoć ili ažuriranja od Autodeska, zvaničnog programera AutoCAD-a.
 3. Bezbednosni rizici: Krekovani softver često sadrži modifikacije koje su izvršili neovlašćeni pojedinci. Ove modifikacije mogu uključivati zlonamerni softver, viruse ili drugi zlonamerni kod, koji vaš računarski sistem dovodi u opasnost od narušavanja bezbednosti.
 4. Nepotpuna funkcionalnost: Krekovanim verzijama možda nedostaju određene funkcije ili ažuriranja dostupna u legitimnom softveru. Ovo može ograničiti vašu sposobnost da iskoristite prednosti najnovijih alata, poboljšanja i bezbednosnih zakrpa.
 5. Nestabilnost: Krekovan softver može biti nestabilan i sklon padovima, što dovodi do gubitka podataka i zastoja u projektu. Neovlašćene modifikacije softvera mogu da ometaju njegovo normalno funkcionisanje.
 6. Kompromitovan integritet sistema: Instaliranje krekovanog softvera može zahtevati onemogućavanje ili zaobilaženje bezbednosnih mera na vašem računaru, što ga čini ranjivijim na druge pretnje. Ovo ugrožava ukupan integritet vašeg sistema.
 7. Etička razmatranja: Korišćenje krekovanog softvera podriva vrednost intelektualne svojine i naporan rad koji su uložili programeri softvera. Neophodno je poštovati zakone o autorskim pravima i etičke standarde u digitalnom carstvu.
Šta to znači: „Your AutoCAD license is not valid“?

Koliko je opasno koristiti nelegalni softver?

Postoji mnogo rizika kada koristite krekovan ili nelegalni softver. Neki od njih su;

 • Povećan rizik od izloženosti malveru koji može da uništi ili ugrozi vaše podatke i rad
 • Piratski ili ilegalni softver možda neće ispravno funkcionisati ili će potpuno otkazati
 • Kršenje autorskih prava ili drugi potencijalni pravni zahtevi, koji mogu dovesti do građanskih kazni ili krivičnog gonjenja

Kako rešiti ovaj problem?

Autodeskovo korišćenje softvera krši njihove Uslove korišćenja. Da biste ispravili ovu neusaglašenost, neophodno je kupiti originalni softver direktno od Autodeska ili ovlašćenog partnera. Pored toga, potrebno je deinstalirati neispravan program. Kada naiđete na poruku : Your AutoCAD license is not valid, ona predstavlja priliku da istražite alternativna CAD rešenja. Dostupne su brojne uporedive softverske opcije, kao što je GstarCAD. Pročitajte više ovde.

Kako da rešite problem: „Your AutoCAD license is not valid“?

Možda tražite prečicu da biste izbegli da dobijete ovu poruku: Your AutoCAD license is not valid, ali nije vredno toga. Možda postoje neki „hakovi“, ali najsigurniji i najlakši način je da investirate u sopstvenu AutoCAD licencu. Ako imate finansijskih problema ili imate mali budžet, uvek možete razmisliti o kupovini AutoCAD alternativa. Jedna od najpopularnijih alternativa je GstarCAD. To je odlična zamena za AutoCAD sa trajnim licencama i fer cenama.

Šta to znači: „Your AutoCAD license is not valid“?

Ako dobijete poruku: Your AutoCAD license is not valid“, najbolje rešenje je da kupite licencu za CAD softver. Vreme je da otkrijete nove proizvode. Postoje različiti CAD programi, neki od njih su skuplji, neki jeftiniji. Neki provajderi vam mogu ponuditi trajnu (doživotnu) licencu. Kupovina perpetua llicence je lakša, praktičnija i jeftinija.

Isprobajte AutoCAD alternativu BESPLATNO!

GstarCAD je dobro poznata zamena za AutoCAD koja nudi odličnu tehničku pomoć, konkurentne cene, izvanredne performanse i opciju za trajne licence. Prelazak na AutoCAD može biti najbolje rešenje za popravljanje upozorenja: Your AutoCAD license is not valid“. Korisnici često izražavaju ove prednosti:

 • Najbrži CAD softver na tržištu

Pogledajte video da biste videli izuzetne performanse GstarCAD-a, jer otvara datoteku od 110 Mb zapanjujućih 30 puta brže od AutoCAD-a.

 • AutoCAD® DWG format

CAD program koji ne zahteva konverziju, uvoz ili izvoz datoteka. Sa GstarCAD-om dizajnirate direktno u DVG formatu, koji je izvorna datoteka svih CAD programa koji se koriste u različitim disciplinama širom sveta.

 • Isti korisnički interfejs kao AutoCAD

GstarCAD je dizajniran da nas podseti na AutoCAD®, tako da korisniku nije potrebno dodatno vreme da nauči novi program.

 • Trajna ili godišnja licenca sa fer cenama

Kupite trajnu CAD licencu i koristite je bez vremenskih ograničenja i bez godišnje pretplate. Ili samo naručite godišnju pretplatu ako vam više odgovara.

 • Potpuna kompatibilnost (.dwg and .dxf formats)

podržava sve CAD formate  .dwg, .dxf, .ifc, .pat, .shx, .lin, etc…

 • Obezbeđena tehnička podrška

Odlična tehnička podrška putem telefona ili e-pošte

Šta to znači: „Your AutoCAD license is not valid“?

Isprobajte GstarCAD besplatno ili samo kupite licencu da biste rešili problem : Your AutoCAD license is not valid