U poslednje vreme, nama se, kao CAD provajderu, obraća sve više kupaca koji su se suočili sa pretnjama ili tužbama za obeštećenje od strane kompanije AUTODESK, uglavnom zbog nezakonite upotrebe softvera. Mnogi korisnici takođe dobijaju zvanična obaveštenja, pročitajte više ovde.

Kao ovlašćeni distributer različitih CAD/BIM softvera, želimo da na adekvatan način obavestimo sve postojeće i buduće korisnike kako da ga koriste, kako biste bili na sigurnoj strani zakona, i koja su vaša prava i obaveze prilikom korišćenja AUTODESK softvera.

Želimo da budete svesni pravnih aspekata i potencijalnih problema koji dolaze sa neusaglašenim ili nezakonitim korišćenjem AUTODESK softvera:

  • Pravo na verifikacijiu:
    Korišćenjem AUTODESK softvera, prihvatili ste Ugovor o licenciranju krajnjeg korisnika (tzv. EULA), koji omogućava AUTODESK-u da proveri usklađenost korišćenja softvera. Ovo takođe uključuje pravo na inspekciju na vašoj lokaciji, uz najavu od 15 dana!

 

  • Optimizacija korisničkih licenci:

Dodeljivanje većeg broja licenci nego što je dozvoljeno u EULA ili korišćenje licenci koje nisu u skladu sa EULA može rezultovati obaveznom kupovinom softvera i dodatnim drugim troškovima naknade. Treba imati na umu da će čak i u slučaju nenamerne nepravilne upotrebe licenci, AUTODESK morati da interveniše.

 

Kako vam GstarCAD tim može pomoći?

Ako razmišljate o korišćenju AUTODESK programa kao što je AutoCAD, možemo vam pomoći da pronađete pravi izbor koji će zadovoljiti vaše profesionalne potrebe i potrebe za licenciranjem. GstarCAD je veoma popularna i pouzdana zamena za AutoCAD. Pročitajte više na našem blogu. U zavisnosti od vaših okolnosti, savetovaćemo vas da izaberete pravi CAD softver.

Šta možete da uradite ako ste već u pravnom postupku?

Ako se nađete u procesu, savetujemo vam da ostanete mirni. Jasno navedite sve olakšavajuće okolnosti, pokušajte da pregovarate sa AUTODESK-om kako biste pronašli rešenje koje odgovara obojici.

Kao dobavljač CAD softvera, nemamo moć da vas zaštitimo ako AUTODESK otkrije nelegalnu aktivnost licenciranja, ali možemo vam pomoći sa osnovnim smernicama i pravnim aranžmanima za licenciranje.

Kontaktirajte naš specijalizovani tim i dogovorite konsultacije, gde ćemo precizno definisati Vaše specifične zahteve i potrebe.

Važno je da stvari uradite unapred kako kasnije ne biste imali problema.

Kao lokalni CAD provajder, posvećeni smo da vam pomognemo na svakom koraku.